تور یار

۵ مطلب در شهریور ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

شرکت آب منطقه ای استان البرز اعلام کرد که ورود به محدوده رودخانه های کرج و طالقان همچنان خطرساز است.

به گزارش ایرنا از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۲۵ نفر در رودخانه ها و کانال های پرآب استان البرز جان خود را از دست داده اند.

عباسعلی کیخایی مسئول روابط عمومی شرکت آب منطقه ای استان البرز عصر پنجشنبه ایرنا گفت: با توجه به تکرار حوادث مرگبار در رودخانه ها و کانال های آب استان ، برخی گردشگران بدون توجه به هشدارها به این مکان ها ورود می کنند.

وی ادامه داد: گردشگران باید به تابلوهای هشداری توجه کنند و از ورود به محدوده رودخانه های کرج ، شاهرود و سدهای امیرکبیر و طالقان خودداری کنند.

همچنین ورود گردشگران و مردم به کانال آب فردیس با مخاطراتی همراه است .

گردشگران در روزهای پایانی هفته به محدوده رودخانه های استان البرز هجوم می آورند که با مخاطراتی همراه است.

امسال به علت بارش های مناسب ، سطح آب رودخانه های البرز به نسبت سال های گذشته بیشتر شده است.

  • امیر چیذری
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، ایران جاذبه‌های فرهنگی متعددی دارد و این قدرت می‌تواند با تنوع بخشی به موزه‌ها ارائه شود. هر موزه می‌تواند در معرفی برندهای فرهنگی و اقتصادی مناطق مشارکت کند.

بر اساس آمار و ارقام موجود از سال 92 تا پایان مهرماه 97، یعنی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، 208 موزه به موزه‌های کشور اضافه شد. این روند تصاعدی نشان می‌دهد که در سال گذشته هم به‌طور میانگین در هر 8 روز یک موزه افتتاح شده است. 

محمدرضا کارگر، مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی سازمان میراث‌فرهنگی در این‌باره می‌گوید: روندی که در چهار ماه نخست امسال وجود داشته، روندی افزایشی بوده است و اگر با همین روند جلو برویم، افزایش 30 تا 40درصدی موزه‌ها را نسبت به سال گذشته خواهیم داشت.

درواقع این روند افزایشی به این دلیل است که با سیاست‌های حمایتی سازمان میراث‌فرهنگی، اشخاص حقیقی به‌دنبال ایجاد موزه هستند و موزه‌های خصوصی یا شخصی در حال گسترش است. حتی سازمان میراث‌فرهنگی اعلام کرده اگر افراد حقیقی علاقه‌مند باشند بعضی از موزه‌های در اختیار این سازمان را به بخش خصوصی واگذار می‌کند.

  • امیر چیذری
  • ۰
  • ۰

گروه اجتماعی خبرگزاری فارس- حسن رضایی: کشورهای عضو یونسکو هر سال فهرستی از آثار تاریخی، فرهنگی و طبیعی خود را برای ثبت به عنوان میراث جهانی به سازمان یونسکو معرفی می‌کنند و حفاظت و نگهداری از سایت‌های ثبت شده در فهرست آ‌ثار جهانی یونسکو برعهده تمامی کشورهای عضو خواهد بود. 

در حال حاضر 24 اثر فرهنگی و طبیعی در کشورمان ثبت جهانی شده و در فهرست جهانی یونسکو قابل رؤیت است؛ امسال نیز پرونده 2 اثر دیگر به یونسکو ارسال شده که یک اثر آ‌ن طبیعی و یکی دیگر فرهنگی است. 

براساس قوانین هر کشور می‌تواند سالانه یک ثبت جهانی داشته باشد. با ثبت مکان‌های تاریخی، فرهنگی و طبیعی در سازمان جهانی یونسکو، دیگر تمامی مردم دنیا باید از آن اثر حمایت کنند و این فارغ از هر نوع دولت، مذهب و نژاد است و آن اثر جهانی به تمامی انسان‌های زمین تعلق دارد. 

آخرین ثبت جهانی ایران مربوط به جنگل‌های هیرکانی است که به عنوان دومین اثر طبیعی ایران بعد از بیابان لوت در فهرست یونسکو به ثبت رسیده است. این جنگل در حال حاضر 296 گونه پرنده و 98 گونه پستاندار دارد. جنگل‌های هیرکانی در 5 استان خراسان شمالی، سمنان، گلستان، مازندران، گیلان و در حاشیه جنوبی دریای خزر گسترش یافته است. 

 

  • امیر چیذری
  • ۰
  • ۰

در جلسه مشورتی که با حضور ظهرابی، معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست و افراسیابی، معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور برگزار شد، به دلیل همجواری رویشگاه‌های تحت مدیریت دو سازمان، بر ضرورت اقدامات اجرایی مشترک و هم‌راستا برای کنترل موثرتر آفات شمشاد هیرکانی تاکید شد. 

شمشاد هیرکانی با نام علمی «Buxus hycana Poark»  درختی همیشه سبز و بومی جنگل‌های هیرکانی در شمال ایران است که بر اساس منابع موجود در کشور، یکی از گونه‌های گیاهی در معرض خطر انقراض کشور معرفی شده است.

طی سال‌های اخیر بیماری با عنوان بلایت یا سوختگی شمشاد که توسط قارچ  «Cylindrocladium buxicola» ایجاد می‌شود و همچنین آفت شب‌پره شمشاد با نام «Cydalima  perspectalis»  باعث آلودگی این گونه شده است و تعداد زیادی از پایه‌های این گیاه ارزشمند را در جنگل‌های هیرکانی در معرض نابودی قرار داده است. 

بر اساس مصوبات این جلسه، تشکیل کارگروه ستادی ویژه منابع طبیعی و محیط زیست برای بررسی معضلات و مشکلات این گونه از جمله آفات و بیماری‌های گیاهی، تخریب و تصرف اراضی، حریق و... در اولویت قرار گرفت. 

علاوه بر این مقرر شد تا به منظور تسریع مقابله با آفات شمشاد، تهیه نقشه‌های پراکنش و پهنه‌بندی شمشاد در جنگل‌های هیرکانی در دستور کار ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌های شمالی قرار گیرد و به منظور همکاری و استفاده از پتانسیل علمی و اجرایی، نمایندگان ادارات کل منابع طبیعی استان‌ها نیز در کارگروه‌های استانی حضور داشته باشند.

همچنین با توجه به اینکه مقابله‌ی موثر با آفت شب‌پره شمشادی مستلزم همکاری دستگاه‌های مختلف به ویژه در سطح استانی است، در این جلسه مقرر شد کارگروه ویژه‌ای به این منظور تشکیل شود.

در این نشست نمایندگان ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌های گیلان، مازندران و گلستان گزارش‌های مختصری از وضعیت رویشگاه‌های شمشاد در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست ارائه کردند. همچنین مسئولان و نمایندگان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری نیز در خصوص فعالیت‌های صورت گرفته از کنترل و مهار آفات موجود در کشور و برنامه‌های در دست اجرای این سازمان گزارشی را ارائه دادند.

  • امیر چیذری
  • ۰
  • ۰

به گزارش گروه محیط زیست خبرگزاری فارس، سرهنگ جمشید محبت خانی در حاشیه افتتاح پاسگاه محیط بانی جاجرود با بیان اینکه در راستای تکمیل تجهیزاتی که در سال گذشته به محیط بانان سراسر کشور داده شد امسال با تفاهم نامه ای که بین سازمان محیط زیست و پلیس پیشگیری ناجا منعقد شد امیدواریم بتوانیم در جهت کیفی سازی تجهیزات محیط بانان اقدام کنیم.

وی با بیان اینکه رویکردی در سازمان حفاظت محیط زیست جهت استفاده از تجهیزات نوین مانند پهباد، دوربین مدار بسته، بی سیم و همچنین دوربین های روی البسه اتخاذ شده است، اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم تا پایان سال موضوع بی سیم را در پاسگاههای محیط بانی حل کنیم تا همه پاسگاههای محیط بانی سراسر کشور بتوانند بدون واسطه با هم ارتباط داشته باشند.

محبت خانی با اشاره به اینکه خوشبختانه درصدی از دوربین های روی البسه محیط بانان محقق شده است ، افزود: این دوربین ها مجهز به جی پی اس و مادون قرمز بوده و جهت مستند سازی در رویارویی محیط بانان با شکارچیان غیر مجاز و متخلفان محیط زیست بسیار حائز اهمیت است.

فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه به پیگیری موضوع تحویل جلیقه ضدگلوله محیط بانان در سال جاری اشاره داشت و گفت: سال گذشته 1500 جلیقه ضد گلوله تحویل محیط بانان شد و امسال نیز پیگیر خرید جلیقه های سبکتر و همچنین البسه بهتر برای  محیط بانان هستیم.

وی ادامه داد: خوشبختانه بیمه محیط بانان هم در اول تیرماه سالجاری رونمایی شد و تمام محیط بانان سراسر کشور به همراه خانواده تحت پوشش چهار بیمه تکمیلی، مسئولیت، خانه و خانواده و حوادث قرار گرفتند.

محبت خانی در بخشی دیگر از سخنان خود در خصوص حفاظت از مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان محیط زیست گفت: در 18 میلیون هکتاری که تحت مدیریت این سازمان قرار دارد، محیط بانان بصورت شبانه روزی در پاسگاههای محیط بانی مستقر و ضمن پاسداری از این عرصه ها اگر تخریبی در این مناطق صورت گیرد اولویت اول آنها پیشگیری است ، یعنی اجازه ندهند ساخت و سازی صورت گیرد.

وی با اشاره به اینکه در بسیاری از موارد محیط بانان با هماهنگی دستگاه قضایی ورود کرده و اجازه ساخت و ساز در مناطق داده نمی شود، اظهار داشت: در مناطقی هم که به دلایلی ساخت و سازی در مناطق چهارگانه صورت گرفته به جد محیط زیست ورود داشته و پیگیر موضوع است.

فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: ورود محیط زیست به لحاظ قضایی در اینگونه موارد به نحوی است که اعلام جرم توسط واحد حقوقی سازمان محیط زیست به دستگاه قضایی انجام می شود و با توجه به اینکه سند مالکیت این مناطق به نام منابع طبیعی است، 2 دستگاه محیط زیست و منابع طبیعی باید روند پرونده را پیگیری کنند تا به سرانجام برسد.

پیش از ظهر امروز همزمان با گرامیداشت هفته دولت، پاسگاه محیط بانی جاجرود با حضور جمشید محبت خانی فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست و کیومرث کلانتری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در مجموعه حفاظتی جاجرود افتتاح و به بهره برداری رسید.

  • امیر چیذری